ИЗ ОПШТИНЕ

ЂАЦИ ИЗ БАВАНИШТА У РУСКОМ ДОМУ „СТАЗАМА НАШИХ ПРЕДАКА“

Манифестација „Стазама наших предака“, која кроз песму и музику представља културно наслеђе српског народа и нераскидиве споне које везују Србе и Русе, одржана је 15. марта у Руском дому у Београду. Манифестација коју организује Савез српско-руског друштвеног дијалога „КОС“ ове године, носила је назив „КОРЕНИ“, а у оквиру програма на сцени Руског дома представиле су се школе које негују српско-руске односе и руски језик, међу њима и ОШ „Бора Радић“ Баваниште.

„На велико задовољство наших ученика и организатора, ученици наше школе који похађају активност једносменског обогаћеног рада под називом „Традиција и култура руског народа“ су по други пут гостовали у Руском дому. Веома успешно смо се представили песмама и рецитацијама на руском језику и веома смо поносни што смо ове године делили бину са децом из централне Србије, Косова и Метохије,“ каже Дејана Лајевец, наставница руског језика , која је ученике припремала и водила.

Школу су представљали ученици V разреда Ања Јанков, Лана Васиљевић, Даница Штетић, Марија Стаменковски, Нина Марков, Лена Марков, Филип Стојановић, Сара Симијоновић и ученица VIII разреда, Марија Бабић.

Ова манифестација је веома значајна јер су се окупиле школе око заједничког циља-очувања руског језика, али се бави и културом, историјом и традицијом.

Ученици су се вратили кући пуни утисака, поносни што су на креативан и занимљив начин промовисали свој рад, своју школу, али и корене који повезују Србе и Русе. 

 

Фото: тим „Борине“ школе