ИЗ ОПШТИНЕ

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ УЧЕЊА НАПРЕДНОГ ЕНГЛЕСКОГ ЗА ПОЛАЗНИКЕ ИЗ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ И ЈАВНИХ СЛУЖБИ

Завршним тестирањем, презентацијама полазника и доделом диплома-сертификата, данас је у простору ковинске Библиотеке успешно окончан осмомесечни пројекат„Подучавање енглеског језика запослених у јединицама локалне самоуправе са фокусом на практичне вештине“, реализован на основу Споразума између Општине Ковин и Центра за стране језике „Ливингстон“ из Београда – професорке Маје Гавриловић Максимовић. Склапању споразуме претходила је позитивна одлука америчке амбасаде у Србији о додели донације за пројекат удружења YALS school, за реализацију у 14 градова и општина у Србији, међу којима се нашао и Ковин.

Часови енглеског језика-напредни ниво за запослене у јавним установама, како би стекли практичне вештине потребне за ефикаснију комуникацију са ЕУ партнерима, одржавани су једном седмично од октобра 2023. Обука је била потпуно бесплатна – локална самоуправа је споразумом требало да обезбеди само адекватан простор за часове, па је укупно 12 полазника и професорка реализовало комплетан пројекат у опремљеном простору Библиотеке у Ковину.

На крају, колеге из Дома здравља Ковин, Установе за спорт Ковин, Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин и из Општинске управе Ковин (подсетимо, они који су као најуспешнији кандидати прошли улазно тестирање о познавању енглеског у нивоу А2/Б1), веома су задовољни наученим у погледу стечених нових вештина, а уз то су доживели сјајно искуство, боље се упознали и на прави начин се едуковали за даље изазове у раду и комуникацији.