ИЗ ОПШТИНЕ

ОБЕЛЕЖЕНО 60 ГОДИНА КОВИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

У четвртак, 9. маја у позоришној сали Центра за културу у Ковину од 18 часова Гиманзија и средња стручна школа „Бранко Радичевић“ свечано је обележила 60 година постојања и рада. Свечаности су присуствовале многобројне званице -некадашњи професори, запослени и ученици школе, представници локалне самоуправе, директори општинских школа, представници Савета родитеља, родитељи ученика, суграђани…

На почетку програма присутнима се обратила Луција Мариновић, директорка школе. У свом говору изнела је осврт на  постојање и рад школе, промене које су донеле и два нова смера, правац и визију школе данас. Истакла је да су из школе изашле генерације образованих, а на првом месту добрих и племенитих људи.

Уследила је и представа „Гости из прошлости“ у извођењу драмске и музичке секције школе. У представи је учествовало чак тридесеторо ученика који су на најлепши начин показали своје знање, таленте, културу и тимски рад. Исте вечери посетиоци су могли да погледају поставку изложбе ликовних радова ученика школе, у холу Центра за културу.

У оквиру Програма обележавања Дана школе организоване су активности на предлог ученика и Ученичког парламента – квиз опште културе и информисаности, спортски сусрети – турнир у одбојци. У петак, 10. маја у оквиру промоције школе, такозваног Дана отворених врата,  школу су посетили ученици матуранти ОШ „Јован Јовановић Змај“ и ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина са својим наставницама. Победници квиза, спортских сусрета и учесници приредбе награђени су примереним поклонима.

Школа је на најлепши начин обележила јубилеј и отвореног срца и спремно дочекује будуће ђаке, који ће можда неким наредним генерацијама бити „гости из прошлости“ тј. најзнаменитије личности културе, уметности и науке како су поручили учесници приредбе.

 

Текст и фото: Маша Вулетић, професорка српског језика и књижевности