ИЗ ОПШТИНЕ

ПОЧИЊЕ ТРЕЋЕ „СПОРТСКО ЛЕТО“

Програмом под називом „Развијај се здраво – право“, који је намењен нашим најмлађим суграђанима, у уторак, 11. јуна, почиње „Спортско лето“, које трећу годину заредом организује „Установа за спорт“ Ковин. Треће „Спортско лето“ ће се одвијати до 24. августа, кроз осам различитих програма (спортско-рекреативних акција) са укупно око 1000 учесника и учесница различитог узраста. 

Треће по реду „Спортско лето“ отвориће програм за најмлађе становнике Ковина, који је заказан за 11. јун у 10 сати на платоу испред „Центра за културу“ Ковин, а подразумева развој моторике кроз полигон са препрекама и ритмичко вежбање са реквизитима. „Установа за спорт“ Ковин жели да на овај начин приближи спорт и његове вредности најмлађима, да им помогне у развоју моторике и укаже на важност бављења физичком активношћу од раног детињства.

„Волим карате“ је други програм овогодишњег „Спортског лета“, који ће бити одржан у четвртак, 13. јуна од 19 сати на Отвореном кошаркашком терену „Установе за спорт“ Ковин.

Након програма за најмлађе и јавног часа каратеа, „Спортско лето“ наставиће се Меморијалним турниром у малом фудбалу „Петар Рађеновић“ за млађе категорије, који ће бити одржан од 19. до 22. јуна, на Отвореном терену за мали фудбал „Установе за спорт“ и у Згради за спорт и физичку културу (хала ОШ „Ђура Јакшић“).

„Спортски сусрети пензионера“ су претходних година привукли велику пажњу наших најстаријих суграђана, па је „Установа за спорт“  Ковин и за овогодишње „Спортско лето“ предвидела програм намењен пензионерима и пензионеркама. „Спортски сусрети пензионера“  планирани су за 9. јул на Шљункари, где ће уз дружење и забаву, бити организовано и такмичење у три дисциплине.

Посебна пажња у току „Спортског лета“ и ове године биће посвећена дамама, а „Установа за спорт“ одлучила је, да и овог пута, припаднице лепшег пола изведе ван спортских објеката и омогући им физичку активност у природном окружењу Спортско-рекреативног центра „Чардак“. Програм „Жене у спорту“ предвиђен је за 27. јул.

У оквиру трећег по реду „Спортског лета“, у периоду од 22. јула до 24. августа, у два такмичарска дана, на терену на Шљункари играће се одбојка на песку, осам такмичарских дана током трајања „Спортског лета“ предвиђено је за Лигу рекреативаца у стоном тенису, а шест такмичарских дана за Лигу рекреативаца у електричном пикаду.

Циљеви организовања оваквог пројекта, који је обухватио све узрасте, јесу задовољавање потреба и интереса свих грађана и грађанки у области спорта, кроз организоване спортске активности, унапређење предшколског и школског спорта, као и обезбеђивање што бољих услова за бављење спортом најшире популације.

 

Текст и фото: Љубица Скоко, Установа за спорт