ИЗ ОПШТИНЕ

ИЛИЈА ПИРКОВ ПОСЛАНИК У СКУПШТИНИ ВОЈВОДИНЕ

Предузетник из Скореновца Илија Пирков, дугогодишњи члан Савеза Војвођанских Мађара, (СВМ) постао је покрајински посланик у 9. сазиву Скупштине АП Војводине од увођења вишестраначја.
Конститутивна седница војвођанског парламента одржана је 31. јула, а Илија Пирков, који је на покрајинској листи СВМ-а био на 2. месту, одмах иза носиоца и старог-новог председника Скупштине Војводине Иштвана Пастора, за општински сајт каже:
„Почаствован сам указаним поверењем и у Скупштини Војводине заступаћу интересе свих становника општине Ковин. Сигуран сам и у наставак добре сарадње са свим носиоцима власти у локалу, односно надам се даљем плодоносном раду СО Ковин“, рекао је Пирков, који ће се поново наћи и у одборничкој клупи у Ковину, с обзиром да је на локалним изборима 2020. био носилац листе Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István-Савез Војвођанских Мађара–Иштван Пастор која ће имати три одборника у СО Ковин.
Честитке новом покрајинском посланику из наше средине, уверени да ће и на покрајинском нивоу истицати потребе, али и предности општине Ковин, зарад чешће подршке са нивоа АПВ.