ИЗ ОПШТИНЕ

ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ

скупштина2108На данас одржаној конститутивној седници СО Ковин, нови одборнички сазив дао је поверење Сањи Петровић (СНС) да и у овом мандату води локалну самоуправу са функције председника општине, док ће дужност заменика председника општине обављати Ратко Мосуровић (СНС).
„Част“, како је и сам рекао захваљујући се на поверењу, „да поново председавам овим скупштинским домом“, припала је у још једном мандату Зорану Брадањију. Његов заменик у локалном парламенту биће Миленко Грујичић (СПС-ЈС). За секретара СО Ковин поново је постављена Радмила Сикимић.
У обједињеном гласању за извршне органе, одборници су изабрали и нови сазив Општинског већа. Тако ће, поред председнице општине и њеног заменика – који су чланови овог органа по функцији, дужност већника обављати: Др Срђан Ненек (СНС), Снежана Томић (СНС), Адријана Лакић (СНС), Драган Секулић (СНС), Јелена Иванковић (СНС), Ђура Црепајски (СПС-ЈС) и Клара Милошевић (СВМ).
Скупштина је донела решења о престанку функције одборника Др Срђану Ненеку и Снежани Томић – због избора на функцију већника. Прихваћена је и оставка на место одборника коју је на самој седници поднео Илија Пирков, јер „задржава“ функцију председника МЗ Скореновац (то би био сукоб интереса, док само функција покрајинског посланика коју има не би представљала сметњу, прим. аут).
Обраћајући се присутнима по избору за председницу општине и у мандату 2020-2024, Сања Петровић је између осталог нагласила:
„Када сам први пут пре пет година добила поверење овог скупштинског дома за функцију председника општине, знала сам да то истовремено значи много труда, енергије и стотине сати рада на побољшању живота свих становника наше општине. И истовремено, много снаге да се полако поправља остављено руинирано, али и да се изнађу начини да се доврше давно започети и остављени без икакве одговорности пројекти који су толико важни за све нас којима је ово кућа, дом, породица. Јер то је била идеја водиља Српске напредне странке којој припадам и на крилима чијег програма радимо увек боље и више: дела, не речи и још мање пуста обећања“.

Председница Сања Петровић рекла је и да ће ускоро изнети програм за овај мандат и на крају додала: „У години у којој је читаво човечанство заробљено разним губицима због пандемије, морамо и даље да учинимо све да уредимо систем у нашој малој општини на најбољи начин за људе. Онолико колико ми то можемо. Обећавам, учинићу све да лакше поднесемо изазове. Хвала на поверењу.“
До избора новог руководства, конститутивну седницу водила је Драгица Радмановић (СНС), као најстарији одборник, а у радном председништву су биле, као два најмлађа одборника, Ивана Јованов (СНС) и Снежана Манчић (СНС). Верификациони одбор за потврђивање гласања радио је у саставу Слободан Лацку (СНС), Биљана Илић (СПС-ЈС) и Имре Чоти (СВМ).