ИЗ ОПШТИНЕ

ПРАЗНИЧНЕ АКЦИЈЕ ЦРВЕНОГ КРСТА КОВИН: МАЛО ПАЖЊЕ И ПУНО ЉУБАВИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Из Црвeног крста Кoвин je током дeцeмбра 2020. дистрибуирано 300 пакета хране, брашна и 300 пакета хигијене, које је обезбедила Влада Републике Србије за социјално угрожене породице са територије наше општине.
Такође, у оквиру пројекта Црвеног крста Србије који се реализује уз подршку Међународне федерације друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца а има за циљ да помогне социјално угроженим породицама које су претрпеле последице пандемије КОВИД-19 кроз исплату финансијске помоћи у складу са критеријумима и буџетом пројекта у износу који је одредио донатор, Црвени крст Ковин је обавио све активности, у сарадњи са Центром за социјални рад Ковин. Пројектом је обухваћено 16 општина у Србији, међу њима и ковинска. За општину Ковин пројектом је предвиђена подршка за 60 породица. Пројекат је и даље у фази реализације, а до 31.12.2020, 32 помоћ су примиле 32 породице.
У години каква је иза нас, најмлађима је заиста било важно да их посети „омиљени дека“. Због тога је Црвени крст Ковин и ове године приредио традиционалну акцију „Један пакетић пуно љубави“. Два дана уочи Нове године, 29. децембра, подељено је 100 пакетића за децу из породица корисника Народне кухиње, уз поштовање свих мера превенције ширења заразе COVID-19 вируса. Акцију је улепшао Деда Мраз који је ове године децу дочекао на отвореном и пожелео им све најбоље у Новој години.
Фото: Додела пакетића деци корисника Народне кухиње; потписивање споразума са корисницима у оквиру пројекта ЦК Србије

Прва акција ДДК У 2021.
Завод за трансфузију крви Војводине и Црвени крст Ковин позивају хумане суграђане да се одазову првој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Ковину.
Екипе ће дежурати у дому Црвеног крста у среду, 6. јануара, у периоду од 10.00 до 13.00 сати.