ИЗ ОПШТИНЕ

ОД ДАНАС У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ДВЕ ИЗЛОЖБЕ

КАРИКАТУРЕ КОВИНЦА ИЛИЈЕ САРМЕША  И ПОРТРЕТИ СРПСКИХ МОНАРХА АНДРИЈЕ ДРЕЖЊАКА

Из установе Центар за културу позивају суграђане да наредних дана посете галерију и погледају две изванредне изложбе: домаћој публици представља се уметник који тренутно живи и ради у Врању – Андрија Дрежњак, а поставку чине слике и цртежи српских краљева и краљица.  Ова изложба биће у Ковину до 8. марта.

Од вечерас, па све до 19. марта, својим суграђанима „поклања“ изложбу карикатура млади Илија Сармеш. Реч је о поставци „САРМАгедон карикатура“, које откривају уметникову огромну љубав према баскету и највећим маговима кошаркашке игре (за оне који можда не знају, Илија је и сам играч ковинских „добровољаца“…).

На жалост, због спровођења епидемиолошких мера неће бити званичног отварања изложби, али остаје позивница да посетите Галерију и уживате у најављеном свакога дана од понедељка до суботе, у времену од 11.00 до 18.00 сати.

Више о изложбама, уз каталоге, погледајте на https://www.kulturakovin.rs/index.php/galerija-centar-za-kulturu-kovin/496-karikature-ilije-sarmesa https://www.kulturakovin.rs/index.php/galerija-centar-za-kulturu-kovin/495-portreti-srpskih-kraljeva-i-kraljica-slike-i-crtezi