ИЗ ОПШТИНЕ

ИЗЛОЖБА „ДАНА ЋИРИЛИЦЕ“ У ОГРАНКУ БИБЛИОТЕКЕ У БАВАНИШТУ

У оквиру програма ,,Госпојински дани“, у огранку Библиотеке у Баваништу прошле недеље постављена је Изложба похваљених дечјих радова са овогодишњег конкурса ,,Дани ћирилице“. Традиционални догађај у огранку „Теофило Димић“ поводом славе сеоског храма СПЦ, ове године имао је посебну емотивну ноту, јер је протекао у знак сећања на недавно преминулу Веру Секулић, творца Дечјег сабора „Дани ћирилице“, са циљем неговања српске културне баштине, обичаја, вере, језика и писма.
Посетиоци су имали прилику да погледају најбоље литерарне и калиграфске радове, иницијал, вез, илустрацију, као и лутке у народним ношњама. Овогодишња тема конкурса била је ,,Слобода“, а пристигло је преко 6300 радова. Највише из Србије, а учествовали су и ђаци из Републике Српске, Француске, Немачке, Италије, Велике Британије, Аустралије, Јужне Африке и Боцване.

КОРИСНИЦИ ДНЕВНОГ БОРАВКА У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ

Корисници Дневног боравка за лица са сметњама у развоју, заједно са својим менторима,  посетили су јуче Библиотеку ,,Вук Караџић“ у седишту у Ковину. Домаћини су им показали читаоницу, дечје одељење, а затим их упознали са радом ове културне установе.  Дружење је настављено кроз креативне радионице –  деца су правила интересатне радове која су потом поклонила домаћинима.  

Ивана Јованов,  в.д. директора библиотеке, захвалила се на посети у име колектива, узвратила скромним поклонима и понудила сарадњу за даља дружења и учествовање корисника у будућим садржајима и дечјим програмима.  

Посета и радионице су организовани у две групе, уз примену свих епидемиолошких мера.