ИЗ ОПШТИНЕ

ВЕЖБА ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА 5. НОВЕМБРА

ОБАВЕШТЕЊЕ О АКТИВИРАЊУ ДЕЛА СИСТЕМА ЗА УЗБУЊИВАЊЕ

Према сценарију МУП-а – Сектора за ванредне ситуације-Одељења у Панчеву, а  у организацији и координацији са Штабом за ванредне ситуације општине Ковин у петак, 5. новембра, у периоду од 10.00 до 12.00 часова биће изведена здружена оперативно-тактичка вежба на потесу Делиблатске пешчаре и насељеног места Делиблато.

С обзиром да је у склопу вежбе планирано активирање дела система за јавно узбуњивање у Делиблату, посебно се обавештавају мештани овог насеља општине Ковин да ће у 10.00 сати, на почетку вежбе, бити активирана сирена давањем сигнала „општа опасност“, а на крају, у подне – сигнал за „престанак опасности“.

Такође, с обзиром да ће током вежбе бити ангажовано више субјеката заштите и спасавања са територије општине: Ватрогасно-спасилачка јединица, Хитна помоћ Дома здравља, Црвени крст Ковин, припадници полиције, обавештава се становништво Делиблата да ће у периоду од 10.00 до 12.00 бити у више наврата активирана звучна и светлосна сигнализација коју користе поменуте службе приликом интервенција.

Општина Ковин једна је од учесница Вежбе „Систем 2021“ Сектора за ванредне ситуације која се изводи истовремено у многим градовима и општинама на подручју целе Србије, са циљем увежбавања техника и процедура спасавања и синхронизације свих субјеката заштите и спасавања на одређеној територији.