ИЗ ОПШТИНЕ

ДЕЧЈИ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА У КОВИНУ

ЦРВЕНИ КРСТ СРБИЈЕ, ОВЕ ГОДИНЕ ПО СЕДМИ ПУТ, ОРГАНИЗУЈЕ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ“. ДОМАЋИН И СУОРГАНИЗАТОР ФЕСТИВАЛА ЈЕ ЦРВЕНИ КРСТ КОВИН. ФЕСТИВАЛ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ 19. И 20. МАЈА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ КОВИН.

 

На Фестивалу ће учествовати око 170 представника из 14 организација Црвеног крста –  деца, просветни радници, едуковани млади волонтери Црвеног крста и особе професионално ангажоване у Црвеном крсту из Кикинде, београдских општина Вождовац, Стари град, из Шапца, Новог Сада, Крагујевца, Ивањице, Мионице, Неготина, Краљева, Ужица, Суботице, Руме, Ковина. 

 

Позоришне представе, као једна од развојних активности овог програма, представљају специфичан начин преношења знања. Током ове манифестације „мали глумци“ ће путем 14 тематских позоришних представа указати на проблем вршњачког насиља, неадекватног коришћења савремених облика комуникације, дискриминације али и значај промоције толеранције и уважавања различитости. Своје поруке ће упутити и ученицима основних школа из Ковина који ће присуствовати овом скупу.

 

И овом приликом у осмишљавању тематских позоришних представа учествовали су едуковани млади волонтери Црвеног крста, просветни радници који су укључени у реализацију Програма и стручна служба Црвеног крста у градовима и општинама.

 

Програм Промоција хуманих вредности има за циљ смањење насиља међу младима. Теме Програма су: толеранција, ненасилна комуникација, лични, групни и културални идентитет и поштовање различитости, превенција дискриминације и стигматизације, родна равноправност, дечја права и превенција насиља у електронским медијима.

 

Отварање Фестивала заказано је за четвртак, 19. маја, са почетком у 10.00 сати.

 

 

Фото: архива, са фестивала одржаног 2019. године