ИЗ ОПШТИНЕ

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ СА ЗАВИЧАЈНИМ ПИСЦИМА

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организује ове недеље књижевна дружења са локалним писцем Николом Љубојом и песником Петром Орозевићем.  Роман ,,Путем за Керасију“ аутора Николе Љубоје биће представљен читалачкој публици у четвртак 19.маја, у огранку библиотеке у Баваништу.  У петак, 20. маја, Петар Орозовић одржаће промоцију збирке песама ,,Пукотина љуштуре“ у Ковину.  Обе књижевне вечери почињу у 18 часова.

Поетско вече са Олгом Драгаш

Крајем априла, у огранку библиотеке у Гају, представљена је прва књига Олге Драгаш, збирка песама ,,Поворка идеја“. 

Од минијатура, преко правих хаикуа који имају функцију наслова циклуса, до разиграних нешто дужих форми, створена је једна складна целина која најављује прве зраке једне нове песничке звезде која се налази и на самој корици књиге, а која је објављена у едицији „Ново стабло“ СКЦ Крагујевац. Осим ауторке, о књизи и њеном стваралаштву говорила је Ивана Јованов, в.д. директора Библиотеке, а госте је на почетку поздравила библиотекарка Биљана Илић.

Олга Драгаш из Гаја, магистар фармације, рођена је 1997.године. Живи и ствара у Крагујевцу. Чланица је књижевне радионице СКрЦ и поетско-концептуалног састава Гиле и минидаде. Стихови су јој превођени на турски, руски језик, а Олга је прва песникиња из Србије која је доживела да њени стихови буду преведени на курдски језик. Песма из књиге ,,Поворка идеја“ (СКЦ Крагујевац, 2021) је објављена у часопису „Бар Хелбест“.