ИЗ ОПШТИНЕ

„ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ“ 21. ПУТ У БАВАНИШТУ

УОЧИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ПРОМОВИСАН НОВИ РОМАН НИКОЛЕ ЉУБОЈЕ

У сурет традиционалној манифестацији „Дани ћирилице“, Библиотекa „Вук Караџић“ Ковин је организовала синоћ књижевно вече са Николом Љубојом у Баваништу. Том приликом представљен је његов други роман, „Путем за Керасију“, уз музичку пратњу хора духовне музике „Искон“. 

„Фабула романа је занимљива, зачињена народним мудростима са драмском тензијом коју аутор ствара свесно. Читалац ће је „гутати“ са радозналошћу, јер су неки догађаји доведени до апсурда. На читаоцу је да просуди да ли је ово роман о нашим сновима и страховима, нашем идентитету, а и менталитету“, навела је рецензент књиге др Рајка Уљмански.

Никола Љубоја наводи да је прича настала од мноштва стварних ликова и догађаја, а да би све имало и свој логичан ток, много је тога измишљеног и стварног прилагођеног, те у делу не постоји лик нити догађај који одговарају стварности.  

Дечји сабор ,,Дани ћирилице, чији су покровитељи  Министарство просвете, науке и  технолошког развоја Републике Србије и  Општина Ковин, уз подршку Вукове задужбине,почиње сутра – у суботу, 21. маја у 12 часова, у кругу школе „Бора Радић“ Баваниште, свечаном доделом награда најуспешнијим учесницима овогодишњег конкурса, уз богат  културно-уметнички програм.

 

фото: „Дани ћирилице 2018“. и са промоције романа Николе Љубоје