ИЗ ОПШТИНЕ

„СПОРТСКО ЛЕТО“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УСТАНОВЕ ЗА СПОРТ

Програмом за наше најмлађе суграђане, у петак, 27. маја наставља се „Спортско лето“, које „Установа за спорт“ Ковин ове године организује први пут, у сарадњи са Спортским савезом општине Ковин и другим организацијама у области спорта. Наиме, у оквиру спортско-рекреативне акције „Развијај се здраво-право“ сутра од 10 сати, на платоу у центру Ковина биће приређен својеврсни спектакл за децу из Предшколске установе „Наша Радост“ – њих 115 из оба објекта у Ковину вежбаће на пет полигона са различитим препрекама и реквизитима, уз асистенцију стручњака Спортско рекреативне асоцијације из Пожаревца. Техничку подршку догађају, којем ће присуствовати око 140 учесника, пружиће “Центар за културу“ Ковин.

„Установа за спорт“ Ковин жели да на овај начин приближи спорт и његове вредности најмлађима, да им помогне у развоју моторике и на време укаже на важност бављења физичком активношћу.

 „Спортско лето“ почело је 16. маја едукативним предавањем о теми „Правилно држање кичменог стуба као превенција сколиозе“, које је предшколцима и основцима одржао др Душко Ћосић, специјалиста рендгенолог. Програми у оквиру „Спортског лета“ одвијаће се до 15. јула, а осим активности са најмлађима, биће одржани и: Меморијални турнир у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић“ за ученике и ученице основних и средњих школа од 6. до 12. јуна, „Вече борилачких вештина“ 10. јуна, „Спортски сусрети пензионера“ 15. јуна,  „Спортски камп“ од 27. јуна до 1. јула, као и програм намењен дамама „Жене у спорту“, којим ће 15. јула бити спуштена завеса на прво „Спортско лето“.