ИЗ ОПШТИНЕ

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА КЊИГА ШКОЛИ У МРАМОРКУ

НА ПРИЈЕМУ РЕЦИТОВАЛА ЛАРА БУЉУГИЋ, УЧЕСНИЦА РЕПУБЛИЧКЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА

 

Добитници Светосавске награде 2022. Године, академик проф. др Љубиша Стојмировић са својим тимом „Књигом до сазнања“донирали су вредне наслове школској библиотеци у Мраморку.

Професор Стојмировић, заједно са мсц Дејаном Баљаком,18.маја посетио је школу у Мраморку и школској библиотеци донирао најдрагоценији дар- књиге.

Професор се у школској библиотеци обратио ученицима и присутним наставницима лепим речима, а све у циљу неговања културе читања и развијања позитивног односа према књизи и писаној речи.

Ученица 4. разреда Лара Буљугић која је представљала мраморачку школу, општину Ковин, јужнобанатску зону и АП Војводину на овогодишњој 53. смотри рецитатора Србије говорењем стихова на румунском језику, одрецитовала је песму „Гости пролећа“-Василе Александри. Професор је на крају сусрета написао свој утиске о нашој школи речима: „А шта је лепше него дружити се са предивном децом у веселом колективу у ОШ у Мраморку.“

Директорка школе Љиљана Крничан је, у име колектива, изразила велику захвалност професору Стојмировићу и његовом тиму на донацији са жељом да и у наредном периоду наставе успешну сарадњу.