ИЗ ОПШТИНЕ

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО 2022.

Под покровитељством председнице општине Сање Петровић, Црвени крст Ковин и Општинска управа су и ове године у току реализације локалног програма Дечје недеље организовали, у сарадњи са свим основним школама са територије општине, Предшколском установом „Наша радост“, уз подршку Центра за културу, традиционалну „Трку за срећније детињство“.

Учесници Трке окупили су се испред зграде Црвеног крста и продефиловали Цара Лазара улицом, до платоа испред Дома културе. Симболично, почетак Трке означили су голубови ковинских голубара, који су полетели са најлепшим порукама за мир, здравље и срећу. Организоване су најпре две трке у којима су наступили најмлађи другари из ПУ „Наша радост“. Након тога, редом су стартовале трке за све категорије основаца. Специјалну награду понео је ученик 8. разреда „Десанкине“ школе, Михајло Манић, који је, иако дете са посебним потребама, заједно са наставником и неколико другара истрчао комплетну стазу трке уз громке аплаузе публике и показао колико су истрајност и подршка вршњака, школе и заједнице важни и како се бришу разлике међу људима добре воље

Најуспешнијима (три првопласирана у свакој од категорија), награде су уручили председник Црвеног крста Ковин, Прим.др Свето Вукадиновић, секретар ЦК Ковин Велинка Фара и у име општине Милан Милованов, помоћник председнице општине за регионални развој, локалну самоуправу, и информационе технологије.  Из организационих разлога , „Змајевци“ овога пута нису стигли на време на старт општинске трке, али су им организатори обезбедили надметање на нивоу школе (с обзиром да су учитељи довели децу нижих разреда) на стази Трке за срећније детињство у пешачкој зони у центру и најбољима међу њима подељене су дипломе.

Представницима свих школа уручене су статуе-захвалнице Црвеног крста, као и представницима општине, организација и установа које пружају подршку током манифестације.

С обзиром да је основни мото трке „Имамо циљ – дођи на старт“, на крају су сви проглашени победницима и награђени дружењем на отвореном, уз крофне и чај, припремљене у кухињи Црвеног крста.

 

Резултате трке у свим категоријама погледајте у наставку.

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКЕ ТРКЕ 2022
РЕЗУЛТАТИ ШКОЛСКО ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ