ИЗ ОПШТИНЕ

БИБЛИОТЕКАРИ НА 65. САЈМУ КЊИГА – ПРОМОВИСАН НОВИ ЗБОРНИК „ДАНА ЋИРИЛИЦЕ“

Колектив Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин посетио је јуче, 25. октобра, највећу регионалну манифестацију посвећену књизи – Сајам књига у Београду.

Запослени у библиотеци у Ковину и њеним огранцима у селима општине Ковин посетили су бројне штандове, разговарали са писцима, издавачима, колегама. У сали „Душан Радовић“ одржане су промоције „Данице за младе“ Вукове задужбине и Дечјег сабора „Дани ћирилице“.

Библиотекарка из Баваништа и уредница зборника дечјих радова „Дани ћирилице“, Милица Живковић, представила је Дечји сабор и уједно искористила прилику да позове ученике да узму учешће и у наредном конкурсу, на тему Живот.

Подсетимо, после две године паузе, под слоганом „Повратак написаних“, организован је 65. Међународни сајам књига који је окупио велики број издавача, писаца, библиотекара, љубитеље књига и читања. Велику пажњу посетилаца привукло је присуство Новака Ђоковића који је посетио Сајам са супругом. Дугачак ред  био је за потпис и посвету Љиљане Хабјановић Ђуровић, а књиге су потписивали владика Григорије, Вук Драшковић, Весна Дедић, Александра Урошевић… Деци је посебно био интересантан  Љубивоје Ршумовић.

Читалачка публика може посетити Сајам књига у Београду до 30.октобра.

Велики број нових и популарних наслова који су изложени на овогодишњем сајму, већ су доступни овдашњим члановима. Библиотека „Вук Караџић“ Ковин отворена је за своје читаоце сваког радног дана од 7-19 часова.

 

Фото: Библиотека „Вук Караџић“ Ковин