ИЗ ОПШТИНЕ

ПОЗИВ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНУ ДОДЕЛУ ЗАШТИТНИХ РАМОВА ЗА ТРАКТОРЕ

Агенција за безбедност саобраћаја је објавила Јавни позив на који заинтересована физичка и правна лица која испуњавају услове из Уредбе о условима и начину спровођења субвенционисане доделе рамова за употребљавани трактор могу поднети захтев закључно са 30. новембром 2022. године.

Модели и типови трактора за које се врши субвенционисана додела рамова су IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 и IMT 549.

Садржај јавног позива, са роковима и информацијама о потребној документацији, као и обрасце, преузмите на линку https://www.abs.gov.rs/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog–rama-za-upotrebljavani-traktor

Такође, за помоћ приликом подношења захтева обратите се координатору општинског Савета за безбедност саобраћаја на путевима, Горану Терзићу, Општинска управа Ковин, канцеларија бр. 51, контакт тел. 064/864 1607.

Из Агенције за безбедност саобраћаја подсећају на црну статистику: у Србији је, у последње три године, услед превртања на тракторима без заштитног рама настрадало чак 86 лица и то ван јавних путева – њиве, шуме, ливаде..У истом периоду, на путевима је у незгодама са учешћем трактора живот изгубило 164 возача трактора, а око 360 њих је повређено. Због тога је једна од главних мера за смањење страдања и минимизирања повредавозача трактора – уградња испитаних и одобрених заштитних структура (рамова), поручују из Агенције за безбедност саобраћаја.