ИЗ ОПШТИНЕ

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ КАВАДАРАЦА НА ПРИЈЕМУ У ОПШТИНИ

Поводом одржавања међународног етно фестивала „СРМА“, заменик председника општине Ковин Ратко Мосуровић примио је у петак, 2. децембра делегацију братске општине Кавадарци из Северне Македоније и том приликом истакао задовољство због наставка сарадње дуге више од четврт века.

У име општине Кавадарци, на пријему су захвалили шеф кабинета градоначелника Самуил Капетановски и директор Музичке школе „Лазо Мицев Рале“, Златко Јованов, који је – заједно са колегом из Ковина, директором Центра за културу Миливојем Грчићем, идејни творац пројекта „СРМА“.

Домаћини и гости констатовали су још једном колико заједнички пројекти, попут овог из области музичког стваралаштва, повезују побратиме, посебно младе и талентоване из обеју средина. Договорено је да се у наредном периоду успостави контакт са амбасадама и другим институцијама у области културе, како би била спроведена још једна замисао – „Дани македонске културе у Ковину“.

Што се фестивала „СРМА“ тиче, организатори из Ковина и Кавадараца надају се још већем броју учесника и да пројекат постане тредиција.