ИЗ ОПШТИНЕ

ФЕСТИВАЛ ЕТНО МУЗИКЕ „СРМА“ У ПЕТАК У КОВИНУ

ВЕЛИКИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ПОБРАТИМА ИЗ СРБИЈЕ И СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ

Међународни фестивал традиционалне музике „СРМА“, који заједнички организују братски градови Кавадарци и Ковин, биће одржан у петак 2. децембра почев од 19,00 часова у позоришној сали Центра за културу Ковин.

Етно песмама из свог краја, публици ће се представити полазници Музичке школе „Лазо Мицев – Рале“ из Кавадараца и представници друштава из ковинске општине. Програм ће „зачинити“ специјални гости, позната новосадска група „Искон“, која изводи етно музику балканских народа на традиционалним инструментима. 

Фестивал „СРМА“ први пут је одржан фебруара 2020. године у Кавадарцима, поводом Св. Трифуна, славе братског града, у част тиквешких виноградара. Замисао твораца са обе стране била је да Ковин буде домаћин симболично сваког 29. новембра (Кавадарци 14. фебруара), али је корона за две године „одложила“ сусрете. Ове јесени прилика је да се настави фестивал и организатори се надају да ће постати традиција.

Свакако, из Центра за културу Ковин позивају суграђане да у петак буду у публици и уживају у најлепшим звуцима традиционалне музике из Србије и Северне Македоније (СР – МА).