ИЗ ОПШТИНЕ

У БИБЛИОТЕЦИ О 40 „КЕРБЕРОВИХ“ ГОДИНА

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин окупила је прошлог петка велики број фанова рок бенда „Кербер“ и поштовaлаца рокенрола. Повод сјајан: писац фантастике из Ниша, Милош Петковић, представио је романсирану биографију групе „Кербер“. Књижевно вече су увеличали својим присуством и музиком и сами актери књиге: Горан Шепа Гале и Бранислав Божиновић Бане.   

У години када једна од најпопуларнијих домаћих група обележава четири деценије постојања, објављена је књига „Кербер-хронике троглавог пса“ Милоша Петковића. На интересантан начин, бајковитим наративом, уз мноштво изјава људи незаобилазних у историји бенда, описани су настанак, рад, деловање и анегдоте „Кербер“ групе.  Чињенице и елементи фантастике лепо су укомпоновани и учинили да ово дело буде занимљиво и пријемчиво читалачком аудиторијуму.

Током промоције, Гале и Бане су се присетили прве победе на фестивалу у Суботици (’83.год.), сарадње са Гордоном Роулијем, изнели анегдоте са наступа у  Сава центру.

„Овде се не ради о локалпатриотизму, већ о магији музике, мелодије, гласа и текстова песама у којима сам се, веома млад, одмах препознао“, казао је аутор Петковић који прославља троструки јубилеј: поред обележавања 40 година „Кербера“, Милошева  је 20. књига и уједно хиљадито издање „Чаробне књиге“, издавача ове рокенрол бајке.  

На корици књиге налази се QR код који читаоце, након очитавања, води до најновије песме групе „Кербер“. Званична биографија сада је доступна и у ковинској библиотеци.

 

Фото: са промоције 25. новембра