ИЗ ОПШТИНЕ

КУПОВИНА СЕОСКИХ КУЋА: СРЕЋА У СКОРЕНОВЦУ ЗА САМОХРАНУ МАЈКУ

Датум 25. новембар прослављаће ће убудуће Марија Барабаш, самохрана мајка, као дан када је поптисала уговор за свој дом: у оквиру последњег овогодишњег циклуса доделе бесповратних средстава за куповину сеоских кућа на основу конкурса Министарства за бригу о селу, њој је додељена кућа са окућницом у Скореновцу, а тројни уговор закључују министарство, јединице локалне самоуправе и корисници – они који на овај начин постају власници некретнине. Процењена тржишна вредност парцеле и објеката на овој кући у Скореновцу је 1.154.861,70 динара и средства се уплаћују бесповратно.

У име општине Ковин, потпис на уговор ставила је Слађана Ћириковачки, саветник за локални економски развој, која и ради на пословима  подршке учесницима овог и сличних јавних конкурса за доделу бесповратних средстава и која је, заједно са Маријом Барабаш, била на свечаности у Палати Србија у петак, 25. новембра 2022, поводом потписивања уговора.

Подсетимо, куповина непокретности – сеоских кућа са окућницом, финансирана је бесповратним средствима додељеним путем конкурса Министарства за бригу о селу Републике Србије. На територији општине Ковин ове године су на тај начин „усељене“ две напуштене куће – једна у Баваништу и сада у Скореновцу.

 

Фото: Општина Ковин, Министарство