ИЗ ОПШТИНЕ

ИЗ ПОКРАЈИНЕ ЈОШ 123 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКТЕ

Средства су додељена за суфинансирање два пројекта, за које је из општинског буџета обезбеђено више од 100 милиона динара: за санацију саобраћајница у три насељена места и за завршетак 2. фазе изградње градског купалишта у Ковину

За реализацију 37 нових пројеката у АП Војводини и наставак финансирања десет пројеката који су планирани као вишегодишњи Покрајинска влада је издвојила готово шест милијарди динара, а представницима локалних самоуправа, међу којима је био и заменик председнице општине Ковин, Ратко Мосуровић, у уторак, 21. марта, на свечаности у Новом Саду уручени су уговори о додели средстава путем јавног конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине. Обраћајући се присутнима, председник покрајинске владе Игор Мировић је нагласио да је циљ да се покрену, као и ранијих година, значајне инвестиције које ће пре свега допринети локалном економском развоју, али и бољем и квалитетнијем животу свих становника Војводине. Додели уговора присуствовао је директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

Општини Ковин средства су додељена за суфинасирање два пројекта: за реконструкцију саобраћајне инфраструктуре у Баваништу, Дубовцу и Делиблату и за завршетак друге фазе изградње градског купалишта (базена) у Ковину.

Пројекат санације саобраћајница, вредан 62 милиона динара, обухвата улице у три насељена места: у Баваништу, ЈНА улицу, у Дубовцу – Дунавску и у Делиблату – Козару. У сва три села, пројектом је предвиђена изградња нове, савремене коловозне конструкције са асфалтним слојем, као и изградња новог система одводњавања на деловима улица где је то могуће. Реализацијом пројекта, за који је из Покрајине обезбеђено 40 милиона, а учешће општине је 22 милиона динара, обезбедиће се адекватни услови за живот суграђана у овим улицама, уз повећану безбедност свих учесника у саобраћају.

Пројекат Изградње градског купалишта у Ковину – завршетак II фазе, подразумева комплетирање свих потребних радова на изградњи централног објекта базена димензија 33х20 метара, са пратећим просторијама, како би могао бити пуштен у рад. Ранијим пројектом нису били обухваћени сви потребни послови, а с обзиром да ће базен бити заокружена целина за рад и у зимском периоду (затворена конструкција), како би спортисти, туристи и локално становништво могли да користе садржаје током целе године, измењена је првобитна пројектна документација на основу чега је издато и решење о измени грађевинске дозволе. За завршетак II фазе, који представља засебну јавну набавку, потребно је 166,5 милиона динара. Управо потписаним уговором, из АП Војводине обезбеђена је половина тих средстава, а друи део финансира се из локалног буџета.

Фото: прес Владе Војводине, Општина Ковин