ИЗ ОПШТИНЕ

ПРОМОЦИЈА И УНАПРЕЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА: СРЕДСТВА ИЗ ПОКРАЈИНЕ ЗА ТРИ ШКОЛЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ

Заменица покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Слађана Бурсаћ и подсекретар Виктор Пал уручили су на свечаности организованој 15. јуна у Новом Саду уговоре вредне укупно пет милиона динара представницима образовно-васпитних установа, за које су опредељена средства по конкурсу за финансирање и суфинансирање промовисања и унапређивања безбедности ученика у основним и средњим школама на територији АП Војводине.
Међу 65 школа које су успешно конкурисале, налазе се и три школе са територије општине Ковин: ССШ „Васа Пелагић“ Ковин, ОШ „Предраг Кожић“ Дубовац и ОШ „Ђура Филиповић“ Плочица, јавила је директорка ССШ „Васа Пелагић“ Венера Арсенов Бојовић.
Одобрена средства користиће се за програме и пројекте, који су сврстани у четири категорије: заштита деце од насиља, безбедност деце, заштита деце од наркоманије, развој толеранције.

„Безбедност у школама је од кључног значаја, имајући у виду то да школска безбедност игра пресудну улогу у подршци интелектуалном, социјалном, физичком и емоционалном расту и развоју ученика. Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице наставиће с давањем подршке образовно-васпитним установа, с циљем унапређивања превентивних активности, јер превенција игра важну улогу када говоримо о спречавању насиља.”, поручила је приликом уручивања уговора заменица покрајинског секретара, Слађана Бурсаћ.
Фото: сајт Покрајинског секретаријата