ИЗ ОПШТИНЕ

СПОРТСКИ СУСРЕТИ У ЦРВЕНОМ КРСТУ КОВИН: У ЗНАКУ ХУМАНОСТИ И ДАВАЛАШТВА

Иако због лоших временских услова у суботу 17. јуна најављено дружење није могло да се одржи на Шљункари, то није спречило организатора, Црвени крст Ковин, да окупи велику породицу хуманих поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви у амбијенту Дома Црвеног крста, а осим фудбала, одржана су сва остала спортска надметања: пикадо, стони тенис, шах, надвлачење конопца.

Сви су уживали у сјајној атмосфери, а истовремено је одржана и акција ддк – аутобус Завода за трансфузију крви Војводине био је паркиран испред зграде Црвеног крста Ковин, а дежурна медицинска екипа и овога пута била је спремна.

По завршетку свих такмичења, у великој сали организована је додела признања вишеструким добровољним даваоцима крви, затим ученицима – победницима традиционалног конкурса „Крв живот значи“ на општинском нивоу, као и победницима спортских сусрета.

Признања даваоцима уручила је Марија Чукић, стручна сарадница за ддк у Црвеном крсту Србије, која је у име Националног друштва присуствовала догађају и још једном захвалила свих хуманим суграђанима на непроцењивом давању и Црвеном крсту Ковин за организацију сусрета, неговање заједништва и солидарности.

Ове године додељено је једно признање за 100 давања крви а толико пута хуман је био Андраш Филеп који је и добио најјачи аплауз и захвалност свих присутних, иако сам није могао да дође у суботу.

Спортским сусретима и дружењу у Црвеном крсту Ковин присуствовала је у име Завода за трансфузију крви Војводине Зорица Бјелић. Догађај су традиционални подржали и увеличали пријатељи ватрогасци из Општинског ватрогасног савеза Ковин – њих 15 било је ту као логистика из свог делокруга, а међу њима је и доста давалаца крви којима су уручена признања, као и заједничка захвалница Црвеног крста Ковин. За посебан допринос реализацији сусрета уручене су захвалнице спортским радницима: професорима Новици Стојановићу, Гојку Ролићу, Радомиру Вукосављевићу, тренеру Дарку Симићу,  Саши Ђорђевићу, Стефану Шемлалу.

Црвени крст Ковин захваљује посебно и „Ковинском комуналцу“ на подршци у реализацији спортских сусрета поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви.

Најупечатљивији утисак са дружења јесте да је свима недостајало овакво окупљање и топао пријем, у окружењу добрих људи и уз – да не заборавимо допринос тима из Кухиње Црвеног крста –  традиционалне „ко памук“ крофне и најукуснији пасуљ „са казана“.

У наставку, у посебним документима, погледајте ко су добитници признања за ддк у овој години, затим ко су општински победници конкурса „Крв живот значи“ за 2023. и списак најуспешнијих такмичара спортских сусрета одржаних у суботу, 17. јуна.   

Победници конкурса КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ
Победници СПОРТСКИХ СУСРЕТА ДДК 2023
Признања за вишеструко давање крви 2023. година