ИЗ ОПШТИНЕ

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА СУПЕРШКОЛЕ: „ВАСИН“ ТИМ У АЛБАНСКОМ БЕРАТУ

Тим састављен од 12 ученика и два професора ССШ „Васа Пелагић“ Ковин боравио је током маја у граду Берату у Албанији, у оквиру реализације пројекта Супершколе – програма регионалне размене са циљем упознавања и развоја сарадње у региону Западног Балкана. Домаћини Ковинцима били су колектив и ученици партнерске школе „Кристо Исак“. Била је то прилика за упознавање и почетак једне успешне сарадње, с обзиром да ће ђаци из Албаније допутовати у узвратну посету Ковину почетком октобра.

Из Берата су се вратили препуни лепих утисака, о чему говори и написани дневник са путовања, који је објављен и можете га прочитати на сајту школе, на линку https://www.vasapelagickovin.edu.rs/index.php/novosti-2022-2023-godina/1160-n-shi-uc-nici-i-pr-f-s-ri-u-b-r-u

Подсетимо, школа „Васа Пелагић“ је са својим пројектом „СУПЕРКРИСТО И СУПЕРВАСА У АКЦИЈИ“ ушла у  програм школске регионалне размене – Superschools, који је подржан од Министарства просвете, реализују га Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO) и Немачка међународна организација за сарадњу (ГИЗ), а  суфинансирају Европска унија и Савезно министарство за економску сарадњу и развој Републике Немачке.

Фото: тим „Васине“ школе