ИЗ ОПШТИНЕ

МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИЛА ГАЗДИНСТВО У СКОРЕНОВЦУ

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић посетила је у уторак, 19. септембра Скореновац и, заједно са руководством општине Ковин које је предводила председница Сања Петровић, обишла пољопривредно газдинство Адријана Давида, припадника треће генерације ове породице која се успешно бави ратарством и сточарством.

Домаћинство у Скореновцу угостило је, поводом посете министарке, колеге пољопривреднике из целе ковинске општине, јер је ово била прилика да се у разговору добију одговори на питања за решавање разних проблема са којима се сусрећу, као и који су све начини да се сељаку олакша вођење газдинства, односно да од свог рада могу да живе и задрже своје породице на земљи. Министарка је пољопривреднике информисала и о свим новим видовима подршке које држава припрема на иницијативу министарства које води, као и који предлози закона су у процедури усвајања а тичу се најважнијих пољопривредних тема.

Председница општине Ковин, Сања Петровић, захвалила се на посети, додавши да је ово први пут да један министар пољопривреде борави у Скореновцу, као и да је ово била добро прилика за пољопривреднике да директно поразговарају са уваженом гошћом у свом селу.

У наставку вести погледајте прилог ТВ Панчево о догађају, са изјавама министарке, домаћина и председнице општине Ковин (извор:снимак РТВ Панчево).

Фото: Општина Ковин