ИЗ ОПШТИНЕ

УЧЕНИЦИ ОШ „БОРА РАДИЋ“ ПРЕДСТАВИЛИ СЕ НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

На позив Школске управе Зрењанин школа из Баваништа је предложена да учествује на Сајму образовања и наставних средстава, који се ове године одржава под слоганом „Образована Србија, успешна Србија.“. О утисцима са успешног наступа говори менторка овог жачког програма Дејана Лајевец, професор руског језика у ОШ „Бора Радић“:

„Схватили смо овај позив као позитивну оцену нашег досадашњег рада и потрудили се да указано поверење оправдамо. У четвртак, 26. октобра,  на штанду Министарства просвете су представљене ученичке задруге и активности које школе спроводе у оквиру обогаћеног једносменског рада. Ученици наше школе који похађају активност обогаћеног једносменског рада под називом „Традиција и култура руског народа“, успешно су и веома запажено представили програм којим су на најбољи начин показали колико знају о земљи и обичајима народа чији језик уче. Поред презентације о свом раду и гостовањима на разним манифестацијама, ученици су говорили о руској култури, рецитовали и певали на руском језику, плесали уз руску музику. На штанду наше школе су били изложени радови ученика, панои о познатим руским личностима, догађајима, обичајима, делили смо привеске са ликом чувених матрјошки и магнете са руским знаменитостима. Посетиоцима смо делили и „Школско звоно“, часопис наше школе као и зборник „Дана ћирилице“. Наши ученици су оставили сјајан утисак на посетиоце Сајма и на организаторе, као и на министарку образовања Славицу Ђукић Дејановић која је посетила наш штанд, и показали да се уз велику подршку директорке школе и сарадњу са наставником могу креирати разноврсни пројекти који ће бити реализовани у школи, али и ван ње.“

На фотографијама које нам је такође проследила наставница Лајевец, најбоље се види како су баваништански ђаци успешно представили свој програм.