ИЗ ОПШТИНЕ

ПОПРАВКА КРОВА НА ЗГРАДИ БОЛНИЦЕ У КОЈОЈ ЈЕ И БИОСКОПСКА САЛА

На објекту Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин“ у току је реконструкција дотрајале кровне конструкције Одељења за интензивни третман психотичних поремећаја – женско 2. Средства у висини од 13.440.180 динара обезбедила је Влада АП Војводине, у циљу омогућавања несметаног функционисања установе и подизања квалитета здравствене заштите.

Дугогодишње занемаривање проблема проузроковало је велико оштећење зграде у којој је, поред поменутог Одељења, смештена и Биоскопска сала, основана пре 99 година, а где је пре 89 година приказан први филм не само у болници већ и у граду Ковину. Филмови нису приказивани само за пацијенте, већ и за особље и грађанство.

Данас је Биоскопска сала место где пацијенти уживају у различитим културним садржајима и програмима (филмови, приредбе, радионице, секције). У сали се организује и континуирана медицинска едукација за запослене.

,,Предметни радови ће допринети томе да Специјална болница ,,Ковин” постане савременије, боље опремљено, сигурније и лепше место за лечење, рехабилитацију и опоравак пацијената. Захваљујем Влади АП Војводине и Покрајинском секретаријату за здравство на сталној подршци и континуираном улагању у нашу болницу.“ истакла је в. д. директора СБПБ ,,Ковин“ др Јованка Петровић, специјалиста психијатрије.