ИЗ ОПШТИНЕ

ЗАВРШЕТАК УСПЕШНЕ СЕЗОНЕ СПОРТСКИХ РИБОЛОВАЦА

Поводом три године од оснивања и завршетка успешне сезоне 2023, Клуб спортских риболоваца „Дунавац“ 2020 уприличио је у суботу пригодну свечаност за чланове такмичарске екипе који су учествовали у овогодишњем циклусу. Председница Клуба Марија Лукић и секретар Ивица Јовчић захвалили су том приликом свим колегама на изузетним резултатима постигнутим ове сезоне.

На осам позивних купова у току ове године, ковински риболовци освојили су шест пехара, а заузели су и треће месте у Другој лиги, група Центар. Марија Лукић је ове године четврти пут узастопно постала шампионка Србије и самим тим обезбедила је место у репрезентацији Србије са којом ће 2024. године учествовати на Светском првенству у Португалији. Ивица Јовчић је ушао у ужи избор за састав репрезентације, са којом га наредне године очекује учешће на Светском првенству у Бугарској.  Подсећамо, Марија Лукић и Ивица Јовчић представљали су и ове године Србију на Светском првенству које је одржано у Апатину.

Осим захвалница такмичарима, додељене су и плакете спонзорима и пријатељима Клуба: Општини Ковин, „Установи за спорт“ Ковин, Спортском савезу општине Ковин, продавници риболовачке опреме „Риболов Илић“, месари „Плави Дунав“, „Подунављу“ АД и УСР „Делиблатско језеро“.