ИЗ ОПШТИНЕ

НЕДЕЉА ЕПСКЕ ФАНТАСТИКЕ

Читаоце библиотеке „Вук Караџић“ Ковин очекују разноврсни програми и почетком децембра.  Своја дела у петак, 1.децембра, представиће писац епске фантастике и хорор романа Александар Тешић, док ће у понедељак, 4.децембра, бити одржано књижевно вече са Дрином Штајнберг. Оба програма почињу у 19 часова.

Александар Тешић годинама је путовао по Србији и планинарио, несвесно сакупљајући грађу за „Косингас”, прву епску триологију. „Косингас“ чини Ред Змаја, Бездањ и Смртовање. Идеја за роман се родила као жеља да се читаоцу прикаже сва лепота српске митологије и да га заинтригира да сазна више о њој. Иако Косингас спада у жанр епске фантастике, он је рађен на основу српске, односно словенске митологије, па самим тим представља и богат извор информација не само о нашим митолошким бићима, легендарним српским јунацима већ и о обичајима и ритуалима који су се практиковали у средњем веку.

Дрина Штајнберг романом „Мирис наслеђа“ скреће пажњу јавности на себе, због мешавине фантастике инспирисане словенском митологијом, веома интензивне љубавне-еротске приче.