ИЗ ОПШТИНЕ

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ КОВИНСКИМ КУЛТУРНИМ ПОСЛЕНИЦИМА

На адресу ковинске установе културних делатности стигла је сјајна вест о великом признању за двојицу овдашњих радника у култури: директор Центра за културу Ковин, Миливој Грчић и уредник Галерије Милан Живковић, овогодишњи су добитници Златне значке и повеље –  традиционалног признања које додељује Културно-просветна заједница Србије. Жири КПЗ је на седници одржаној 2. новембра одлучио да додели Златну значку и Грчићу и Живковићу „за несебичан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе“.

Свечано уручење награда је у среду, 6. децембра, на сцени „Раша Плаовић“ Народног позоришта у Београду, а добитници признања су ствараоци из Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре.

Престижну награду додељују  КПЗ Србије и Министарство спољних послова Републике Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Честитамо лауреатима, поносни што су део наше локалне заједнице и што су њихов рад у области културе препознале управо колеге.

 

Фото: са сајта ЦЗК  (Грчић први слева, Живковић последњи здесна)