ИЗ ОПШТИНЕ

ТРОДНЕВНА КРЕАТИВНА ИЗЛОЖБА И КОНЦЕРТ

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин –  Огранак „Богдан Петровић“ Делиблато позива вас да завирите у магични свет – новогодишњу и божићну бајку од среде, 20.децембра. Изложба креативних радова „Пахуљице од папира“ уз пратећи програм, биће свечано отворена у 18 часова у сеоској библиотеци.  Циљ ове изложбе је промовисање ваннаставне активности „Мали предузетници“ ученика ОШ „Паја Маргановић“ коју води наставница Весна Балножан Данилов.

Кроз четири креативне радионице, ђаци су израдили новогодишње честитке и друге декоративне предмете од природних материјала које ће представити публици. Након изложбе биће организована продаја радова. Своју помоћ у реализацији ове активности пружиле су и наставнице Биљана Пејчић, Надица Барбузан, Светлана Резач и васпитачица Аурора Илић. Својом несебичношћу и предивним зимским пејзажима, изложбу је подржала и сликарка Сперанца Божанић. Такође, биће изложене и дечје књиге.  Уметничко вече употпуниће и наставница музичког Виолета Помар са својим ученицима: Марком Радосављевићем  и Милицом Крчуљ.

Изложба „Пахуљице од папира“ трајаће три дан и у том периоду ће библиотека у Делиблату  бити отворена за посетиоце од 07.00 до 14.00 и од 16.00 до 20.00 часова (среда, четвртак и петак). Програм по данима изгледа овако:

Среда, 20.12.2023. године у 18 часова отварање изложбе „ Пахуљице од папира“

Четвртак, 21.12. 2023. године од 7 до 14 часова – школски дан

Петак, 22.12. 2023. године у 19.30 часова- Божићни концерт у холу школе.