ИЗ ОПШТИНЕ

ПРИЗНАЊЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ „ТАЛЕНТИ 2023“ ШКОЛСКОМ ОРКЕСТРУ ИЗ МРАМОРКА И ПРОФЕСОРКИ ВИОЛЕТИ ПОМАР

Покрајинска влада преко двадесет година награђује најуспешније даровите ученике са територије Аутономне Покрајине Војводине са циљем одавања друштвеног признања, подстицања даровитости и промоције правих вредности.

    Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста 13.децембра 2023. године уручио је награде ученицима и њиховим менторима за постигнуте резултате на републичким такмичењима и такмичењима у иностранству у области образовања, науке, технике, културе и уметности, српског језика, страних језика, историје, математике, информатике, физике, хемије, биологије, географије, техничког образовања, музике, ликовне и балетске уметности.

У области МУЗИКА награђен је један школски оркестар и то оркестар ОШ “Сава Максимовић“ из Мраморка, и њихов ментор, неуморна професорка Виолета Помар.
Да подсетимо, признање је потпуно заслужено отишло оркестру  ове школе, јер су освојили прву награду  на 23. републичкој смотри оркестара основних и основних музичких  школа Србије са максималних 100 бодова. Чланове  оркестра  чини 38 ученика  од  петог  до  осмог  разреда, а из овог колектива подсећају да традиција оркестарског музицирања код њих постоји пуних 20 година. Мешовити оркестар  основне школе „Сава Максимовић“ пуне две деценије доноси бројна висока признања на такмичењима и фестивалима. Оркестарску групу чине ученици различитих социјалних структура, вештина и постигнућа, група укључује и ученике који се образују по  ИОП-у. Сви чланови оркестра активностима приступају веома одговорно, негују тимски рад, осећај заједништва, међусобно уважавање и поштовање, поштују ауторитет наставника. Љубав према заједничком музицирању и осећај припадност овој групи значајно је оснажила личност и вештине сваког ученика.  Успех овог ансамбла је утолико већи ако се нагласи да се у групи не налазе ученици музичких школа.

Ниво и квалитет извођења из године у годину све више расту, о чему сведоче  и бројна републичка признања, а последњих година то су све прве награде на републичком такмичењу, да би ове године квалитет кулминирао освајањем максималног броја бодова.

Уручењу признања присуствовала је сјајна и за свој рад вишеструко награђивана професорка и диригент Виолета Помар, са представницима школског оркестра. У тексту испод вести посебно прочитајте имена свих чланова овог златног оркестра, уз фотографију са доделе коју нам је послала поносна директорка школе, Љиљана Крничан.

Иначе, ове године Покрајинска влада у Новом Саду доделила је 7 специјалних новчаних награда ученицима, 86 новчаних награда ученицима, 3 награде хоровима, 1 награду школском оркестру, 85 новчаних награда менторима и 320 похвала ученицима.

СПИСАК ОРКЕСТРА МРАМОРАК, 2023

Фото: на додели признања у Новом Саду и архива, школски оркестар на републичком такмичењу ове године