ИЗ ОПШТИНЕ

УЗ ДАТУМ ПОСВЕЋЕН МАТЕРЊЕМ ЈЕЗИКУ: КОНКУРС „ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ 2024“

Од 2000. године, широм света 21. фебруар слави се као Дан матерњег језика. Овај датум и у нашој средини обележава се на часовима у школама, а у оквиру библиотеке одржавањем радионица и  округлих столова у свим огранцима у селима, и у Ковину. О томе како су протекле активности поводом овог датума, известићемо сутра, а данас подсећамо да је у току конкурс „Дани ћирилице 2024“ , који је расписало истоимено удружење из Баваништа, које више од две деценије негује и чува од заборава све што има везе са ћириличним писмом и језиком српскога народа.

Тема конкурса, за овогодишње литерарне и ликовне радове који на адресу организатора треба да пристигну до 20. априла, је ЗАВИЧАЈ.

Овим путем посебно позивамо учитеље и наставнике из основних и средњих школа које раде на територији општине Ковин, да заједно са талентованим ђацима учествују на конкурсу и тако се прикључе промоцији очувања Ћирилице у нашем свакодневном животу и раду и комуникацији.

У посебном документу у наставку погледајте цео конкурс, а детаље о раду удружења „Дани ћирилице Баваниште“  и о манифестацији читајте на сајту www.danicirilice.org.rs

Конкурс ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ 2024