ИЗ ОПШТИНЕ

ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА И ЛАЈФЛАЈН ЧИКАГО НАСТАВЉАЈУ ДА ПОМАЖУ ШКОЛИ У МРАМОРКУ

Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго и Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине настављају да пружају преко потребну помоћ Основној школи „Сава Максимовић“ у селу Мраморак у општини Ковин. Великодушна донација госпође Наде Стивенс, у знак сећања на њеног покојног супруга, господина Дејвида Стивенса, омогућила је подршку музичким талентима деце у овој школи.
У протеклој школској години, оркестар ОШ „Сава Максимовић“ освојио је прво место на 23. годишњем републичком такмичењу оркестара основних школа и основних музичких школа Србије, са максималних 100 поена, поносно поневши титулу лауреата. Чланови овог школског оркестра су веома срећни и захвални на овој донацији, виде је као награду за дугогодишњу посвећеност и напоран рад и као мотивацију да наставе да се усавршавају у музичком образовању.
Овом донацијом за школу су купљени следећи потпуно нови инструменти и предмети: 6 даира, 5 калимба, 3 бубња, 5 пари палица за бубњеве, 5 звечки, 8 маракаса, 8 гироса, 2 глокеншпила са сталцима, 6 усних хармоника, једна слика, један постер, разни канцеларијски материјал и прибор, 20 друштвених игара и 228 књига за школску библиотеку (81 на српском и 147 на енглеском).
Такође, у знак сећања на свог покојног супруга и као знак поштовања према њему, госпођа Нада Стивенс поклонила је школи виолину која је припадала Дејвиду Стивенсу.

Ова најновија донација је наставак подршке ОШ „Сава Максимовић“, јер су Лајфлајн Чикаго и Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине у новембру 2023. године потпуно реновирали и опремили две учионице у овој школи. То је од огромног значаја за обезбеђивање деци квалитетних искустава и могучности за учење и унапређивање развоја њихових музичких, уметничких и компјутерских вештина, а што је урађено захваљујући још једној великодушној помоћи госпође Стивенс.
„Веома сам захвална г-ђи Нади Стивенс, која је овом донацијом пружила деци прилику да прошире своја знања, развију нова интересовања и остваре своје снове. Захваљујући Лајфлајну Чикаго и мојој Фондацији у Београду, деца из ове школе знају да увек мислимо на њих. Наставићемо да помажемо нашим школама, јер наша деца заслужују сваку могућу подршку да остваре свој пуни потенцијал“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.
Г-ђа Љиљана Крничанин, директорка ОШ „Сава Максимовић“ у селу Мраморак, изразила је искрену захвалност Њ.К.В. Принцези Катарини, госпођи Нади Стивенс и Лајфлајн Чикаго у име колектива школе и ђака на великој помоћи.

Текст и фотографије: сајт Фондације Принцезе Катарине, www.lifelineaid.org