ИЗ ОПШТИНЕ

ОДРЖАНА ПОСЛЕДЊА СЕДНИЦА ОВОГ СКУПШТИНСКОГ САЗИВА

Одборници СО Ковин одржали су јутрос 43. и последњу седницу овог сазива локалног парламента, с обзиром да се у недељу, 2. јуна, одржавају избори за нови састав Скупштине општине Ковин, за мандатни период 2024-2028. година.

По усвајању записника са 42. седнице, одржане 29. априла, 40 присутних одборника једногласно је донело Одлуку о Завршном рачуну буџета општине Ковин за 2023. годину. Завршни рачун за 2023. показује да је Општина располагала са укупно 1.774.960,124 динара средстава (у томе суфицит 133.633,161). Расходи у прошлој години били су у износу од 1.573.777,340 динара. Детаље о приходима и утрошцима у појединим областима, као и буџетским програмима и свва извршења, погледајте у Одлуци о о Завршном рачуну буџета општине Ковин за 2023. годину, која је доступна у оквиру секције Буџет-Буџетски портал на https://www.kovin.rs/budzet-opstine-kovin/ Такође, у оквиру наше веб презентације, доступан је и традиционални Грађански водич кроз ову одлуку, на линку https://www.kovin.rs/wp-content/uploads/GRADjANSKI-VODIC-KROZ-ZAVRSNI-RACUN-OPSTINE-KOVIN-ZA-2023.-GODINU.pptx, а реч је о презентацији коју припрема Одељењ за буџет и финансије ОУ Ковин, како би грађанкама и грађанима једноставним појашњењима, на приступачан начин, приближили располагање „општинском касом“ коју пуне сви становници општине Ковин плаћањем пореза и других обавеза по закону.

Донета је једногласно и Одлука о измени Одлуке о организацији Општинске управе Ковин. Измена се односи на два одељења у оквиру Општинске управе: Одељењу за друштвене делатности придодати су послови локалног економског развоја (ЛЕР), а одељење којем је до сада припадао и ЛЕР, надаље ће бити Одељеље за привреду, имовинско-правне и стамбене послове.

Усвојене су и кварталне информације о раду два општинска јавна предузећа: Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈП „Ковински комуналац“ Ковин за период од 01.01.2024. године до 31.3.2024. године; Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈП „Ковин-гас“ Ковин за период од 01.01.2024. године до 31.3.2024. године. предлог

После спроведеног конкурса и добијених сагласности, СО Ковин је једногласно донела решење о именовању Иване Јованов, дипл. новинарке из Ковина, за директорку Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин (претходно донето решење о разрешењу Саве Радованова са функције в.д. директора ове установе, прим. аут). Ивани Јованов ово је други мандат на функцији директора Библиотеке.

Донета су решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Миша Стојковић“ Гај (из реда запослених, именована је Виолета Ракоц Стојковић, уместо разрешене Сузане Милојков); о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ „Предраг Кожић“ Дубовац (именоване Бранислава Илић из реда запослених и Зорица Јон из реда родитеља, уместо разрешених Ање Кирилов и Драгане Ћирков).

 

Пошто су исцрпљене све тачке дневног реда, председник Скупштине општине Зоран Брадањи посебно се обратио колегама одборницима у жељи да се захвали на раду и сарадњи током четворогодишњег мандата и истакао следеће:

„Искористио бих прилику да се обратим са неколико речи. Овај скупштински сазив ће остати упамћен по начину рада који је прави доказ како могу људи када имају заједничку идеју, када раде сви заједно у интересу свих наших грађана. Многима је сметало што се одлуке доносе једногласно, али ми смо радили као тим, зато што смо се трудили да се не бавимо високом политиком, него да радимо оно за шта су нас грађани и бирали. А то је комунална инфраструктура, решавање проблема свих наших грађана. И мислим да смо тај посао радили веома добро. Свој коначни суд наравно увек дају грађани. Искористио бих прилику и да се захвалим свим запосленима у Општинској управи Ковин. Радили су професионално свој посао и били нам велика подршка да наш посао одрадимо онако како ми мислимо да је најбоље. Наравно, захвалио бих свим одборницима Српске напредне странке која је била стожер ове коалиције, али бих се захвалио и нашим коалиционим партнерима из Социјалистичке партије Србије и Савеза војвођанских Мађара. Сви смо, опет кажем, без неке високе политике, били на заједничком задатку. Посебно бих хтео да се захвалим начелници ОУ, госпођи Јелени Чолаковић која је била велика подршка и велика помоћ у раду Скупштине. Наравно, захваљујем и секретарки СО Ковин, госпођи Радмили Сикимић, без чијег искуства и професионалног рада наш рад не би изгледао онако како је изгледао.

Мислим да смо као Скупштина били велика подршка нашем Општинском већу и председници Општине, госпођи Сањи Петровић, а то смо, ако се сећате, на самом почетку мандата овог скупштинског сазива и обећали, да ћемо бити део једног великог тима сви заједно, нико посебно као појединац. И зато мислим да су резултати оваквог нашег рада видљиви на сваком месту, ако желимо то реално да сагледамо.

На крају, драги моји пријатељи, желим свима пуно успеха и у приватном и професионалном животу.  И вама и вашим породицама. Било ми је задовољство и част“, рекао је у свом обраћању на крају седнице председник Зоран Брадањи.