ИЗ ОПШТИНЕ

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2020 – ПОДЕЉЕНА СРЕЋА ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!

Традиционална манифестација у свету и код нас, Дечија недеља, ове 2020. одржава се у периоду од 5. до 11. октобра, а посебна пажња усмерена је ка деци којој је највише потребна солидарност: деци са сметњама у развоју и деци са инвалидитетом, деци без родитеља, болесној деци. Програм активности на нивоу државе организован је у знаку Године солидарности и сарадње коју је прогласила Влада Републике Србије, у циљу подизања свести о важности континуираног ангажовања на унапређењу солидарностии сарадње грађана Републике Србије, наводи се у прологу програма Дечје недеље 2020, који потписује ресорни министар Зоран Ђорђевић.


Ове године, међутим, Дечија недеља се одвија у до сада непознатим условима, насталим услед епидемије заразне болести Ковид-19. Услед тих нових околности, Општинска управа Ковин неће организовати централне манифестације и окупљања на локалном нивоу, односно све активности препоручене као локалне „измештамо“ у сваку школу понаособ. Сходно томе одлаже се и „Трка за срећније детињство“ када се стекну услови за њено одвијање, највероватније наредног пролећа.
Предшколцима и основцима желимо забавну и лепу Дечију недељу у школама и подсећамо да у свакој активности треба одвојити тренутке за солидарност са другарима који су на било који начин угрожени у односу на већину.
Будимо солидарни и одговорни! Свима желимо радосну Дечију недељу, уз поштовање епидемиолошких мера и препорука.

Фото: архива Дечија недеља 2018, Трка у центру Ковина