ИЗ ОПШТИНЕ

НАРЕДБА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – НОВЕ МЕРЕ

Општински штаб за ванредне ситуације за територију општине Ковин одржао је данас 24. телефонску седницу и донео Наредбу бр. 217-44/2020-I, која ступа на снагу одмах данас, 17. новембра 2020. године.
Поштујући најновије мере које данас почињу да вађе на нивоу државе,као и у складу са епидемиолошком ситуацијом у АП Војводини која је неповољна, са тенденцијом погоршања, а због значајног пораста заражених на територији општине Ковин, у циљу спречавања даљег ширења заразне болести COVID-19, Општински штаб одржао је седницу и донео Наредбу која садржи низ мера заштите које се односе на понашање у затвореном простору, на забрану организовања манифестација и свечаности, на појачану дезинфекцију. Такође, наредбом су обухваћене и посебне мере за делатност угоститељства, услуга, образовања и васпитања, установа социјалне заштите.
Контролу спровођења и примену прописаног вршиће инспекцијске службе са различитих нивоа власти, а свако непоштовање мера утврђених овом Наредбом повлачи прекршајну одговорност физичког, односно правног лица.
Текст Наредбе бр. 217-44 преузмите у наставку вести, и у оквиру банера „COVID-19

Наредба Штаба бр. 217-44, од 17.11.2020