ИЗ ОПШТИНЕ

ЗА УНАПРЕЂЕЊE ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ ДУПЛО ВИШЕ СРЕДСТАВА

Влада Србије, заједно са локалним самоуправама и грађанима, наставља у овој години (прошле године пилот-пројекат) програм унапређења енергетске ефикасности. Пројекат се спроводи по систему суфинансирања, а Општина Ковин је поново међу онима које су добиле средства путем јавног конкурса, за реализацију током ове, 2022. године.

Уговори између Министарства рударства и енергетике и 151 града/општине потписани су на свечаности организованој у Аранђеловцу у петак, 11. марта. У име општине Ковин, потпис на уговор ставила је координаторка за локални економски развој у ОУ Ковин, Слађана Ћириковачки: „Овога пута одобрено нам је двоструко више наменских средстава у односу на прошлу годину – 4 милиона, а исто толико смо упланирали из општинског буџета. То значи да ће грађанима који се пријаве на локални конкурс и који испуне услове, бити расподељено укупно 8 милиона динара за енергетску санацију породичних кућа и станова“, изјавила је она.

Подсећамо, заменик председнице општине Ратко Мосуровић је прошле године, када је први уговор потписан кроз пилот пројекат и добијено два милиона динара од Министарства,  изразио наду да ће се пројекат показати одрживим и да ће у наредним годинама то бити већа сума, „како бисмо изашли у сусрет већем броју заинтересованих грађана“, што се сада и остварује.

Према пројектованој динамици, убрзо ће бити расписан позив за фирме које ће изводити радове, а за грађане као крајње кориснике биће расписан посебан конкурс, о чему ће на време бити обавештени путем медија, као и објављивањем позива и образаца за пријаву на сајту општине.

У наставку, више о великом државном пројекту у којем већ успешно учествује Општина Ковин као и изјаве потпредседнице Владе и министарке проф. др Зоране Михајловић у вези са актуелним дешавањима у области енергетске безбедности, прочитајте у саопштењима Прес службе кабинета потпредседнице Владе, ресорног Министарства рударства и енергетике.

Саопштења за медије, министарка Зорана Михајловић 152kb

Фото: прес служба Министарства рударства и енергетике