ИЗ ОПШТИНЕ

ПОСЛЕ ЗОНСКЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА

Традиционално, Ковин је и овога пута угостио најуспешније рецитаторе из општина Јужног Баната, на Зонској смотри за 2022. годину, која је одржана 18. марта у Центру за културу.

Трочлани жири, у саставу Ана Лесковац, Сабина Адамовић, Миодраг Петровић оцењивао је наступе рецитатора и донео одлуку о најбољима, који су заслужили да представљају регион на Покрајинској смотри „Песниче народа мог“ која ће се одржати од 08. до 10. априла у Сечњу.

Веома успешни били су представници ковинске општине у категорији Млађи узраст, па је чак седморо њих, од укупно 11 пласираних, из школа са територије наше општине и то: Нада Коцић,  Лена Илић – обе ученице првог разреда О.Ш. „Ј.Ј. Змај“ из Ковинаиз ОШ „Ђура Јакшић“ КовинСрна Максимовић, ученица другог разреда и Душан Ранђеловић, ученик трећег разреда; Ангела Јаневска, ученица четвртог разреда ОШ „Десанка Максимовић“ из Ковина; Лара Буљугић (на румунском језику), ученица четвртог разреда ОШ „Сава Максимовић “ из Мраморка; Ива Стошић, ученица четвртог разреда ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице.                                                                     

У категорији средњег узраста, из ковинске општине имаћемо само једну представницу: од 11 пласираних, једино је Милица Крчуљ, ученица шестог разреда ОШ „Паја Маргановић“ из Делиблата, стихове говорила довољно добро за учешће на смотри најбољих из целе Војводине.

Одличне су биле у категорији Старији узраст четири ученице Гимназије и средње стручне школе „Бранко Радичевић“ Ковин: Дарија Крстић,  Катја Богдановић – обе ученице првог разреда, као и Даница Тодореско и Анђелија Глигоријевић, ученице трећег разреда ове школе (укупно 10 се пласирало даље).

РЕЗУЛТАТИ зонска смотра 2022 54kb

У наставку погледајте комплетне резултате и коначни пласман са Зонске смотре.

 

 

Фото: архива, најмлађи са овогодишње општинске смотре