ИЗ ОПШТИНЕ

МИЛАНУ ЖИВКОВИЋУ НАГРАДА УЛУПУДС-А ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Скупштина Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС), на заседању одржаном 27. марта ове године, Награду за животно дело у области фотографије доделила је Милану Живковићу, уметничком фотографу из Ковина.

У изузетној биографији Милана Живковића, поред мноштва признања и реализованих сопствених и изложби других уметника у земљи и иностранству, стоји и да је уметнички фотограф и дизајнер, носилац звања Мајстор фотографије, председник Уметничког савета Фото савеза Србије, Nikon и Profoto амбасадор и промотер Epson korporacije у Србији…

Поред тога, у животном опусу овог неуморног ствараоца рођеног у Баваништу 1960. године, уписано је да је у Природњачком музеју у Београду радио 18 година, да је био дизајнер компаније Информатика, дугогодишњи извршни и главни уредник часописа Refoto, предавач у школи фотографије и још много тога што би захтевало много простора и времена, а ипак не бисмо све набројали.

Милан Живковић већ неколико година ради као уредник Галерије Центра за културу Ковин, где се његово огромно знање и непресушна стваралачка енергија опредмећују. Пре свега захваљујући његовом креативном духу и раду, ковинска Галерија и Архив фотографије, који је иницирао у сарадњи са Фото савезом Србије, постају све више неизоставни део уметничке културе Србије, са поносом истичу, уз честитке невероватном колеги, из колектива Центра за културу Ковин. .