ИЗ ОПШТИНЕ

ЈЕДНОСТАВНО НАЈБОЉИ – ОРКЕСТРИ ШКОЛА ИЗ ДЕЛИБЛАТА И МРАМОРКА

-ОБА ОРКЕСТРА УЧЕСТВОВАЋЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ КОЈЕ ЋЕ СЕ СЕ ОДРЖАТИ 22. МАЈА У КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

На 60. Музичком фестивалу деце Војводине, одржаном у недељу, 15. маја у Бачкој Топопли, оркестри школа Делиблата и Мраморка остварили су још један златни пласман: Оркестар ОШ „Сава Максимовић“ освојио је златно одличје са 95 освојених бодова, а оркестар ОШ „Паја Маргановић“ са освојених 98 бодова уједно је и најбољи окестар фестивала. Оркестар Делиблата је наступио са 27 чланова, а Мраморка са 35.
„У концертној сали ОШ „Никола Тесла“, у срдачној и топлој амосфери, након две године тишине услед пандемије, поново су одјекнули звуци дечјих оркестара и гласови хорова. Атмосфера је била заиста невероватна, са великом жељом професора и деце да музичка сцена Фестивала опет оживи. И ништа није било лепше гледати као дружење деце наше две школе, која су се међусобно бодрила. Једна права хармонија дечјег талента, дечје доброте и малог броја нас преосталих ентузијаста. Веома сам срећна што ће обе школе, овако сједињене, представити своје умеће на 22. Републичкој смотри оркестара и хорова основних шола и основних музичких школа, које ће бити одржано у Сремским Карловцима, у свечаној сали Карловачке гимназије, 22.05.2022. године“, каже професорка Виолета Помар, која са својим ђацима годинама уназад остварује фантастичне резултате у области музичке културе.
Наставница Помар додаје да посебну, велику захвалност исказују Жељку Марковићу и Центру за културу Ковин за организацију превоза деце и обезбеђене ланч-пакете, као и пратиоцу-родитељу, Ивани Станиш, која је помогла у вођењу ове бројне групе.
Резултате фестивала са коначном одлуком жирија погледајте у наставку у посебном документу.

ОДЛУКА ЖИРИЈА