ИЗ ОПШТИНЕ

ТИМ „ВАСЕ ПЕЛАГИЋА“ НА ДАНИМА МАЂАРСКЕ КУХИЊЕ

Међународна манифестација под називом „Дани мађарске кухиње“ одржана је у суботу, 8.октобра,у Скореновцу.Као и сваке године, уз велики број излагача на чијим су се штандовима могли наћи специјалитети спремани у котлићу, сухомеснати производи домаћих произвођача, разноврсне посластице, али и ручни радови жена из удружења и још много тога. На леп начин, становници Скореновца,посетиоцима и учесницима манифестације,представили су своју традицију и обичаје.

Удео у манифестацији припао је и вештој екипи ССШ „Васа Пелагић“ Ковин, која је приказала умеће у припреми мађарског гулаша и одушевила многе посетиоце – неки од њих враћали су се изнова и изнова по порцију више. Да све изгледа као на слици, од припреме јела до штанда, потрудиле су се многе колеге,  садашњи и  бивши ученици ове школе.

Тимским радом,свако од њих  дао је свој допринос.У припремама и реализацији учествовали су Дарко Пивљаковић,Милан Ивков-Шкута, професори услуживања Милан Радивојев и Мијајло Кулезић, професор угоститељско-туристичке групе предмета Игор Тришић, проф.пољопривредне групе предмета Гордана Стојановић и Јелена Попадић, проф.куварства Ивана Шалипур и Жељка Петровић као и њихови ученици – Јелена Јовановић, Валентина Дани, Тимеа Фако, Сара Несторовић, Дуња Петровић, Теодора Ђерђ, Исидора Давид, Јелена Константинов, Слободан Груја, Милица Балаш, Тијана Ковач, Лидија Милосављевић, Катарина Јанковић, Дејана Косовац, Александра Петковић, Алекса Жеберан.

На сликама је делић атмосфере, а како кажу, прави доживљај имаћете онда када одлучите да и сами посетите ову манифестацију – прилика је следећег октобра!

 

Текст и фотографије: тим ССШ „Васа Пелагић“ Ковин