ИЗ ОПШТИНЕ

РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ У ПОСЕТИ КОМУНАЛЦУ – МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ДОНИРАЛО НОВИ КАМИОН СМЕЋАР

Председница општине Сања Петровић и председник СО Ковин Зоран Брадањи, са сарадницима, обишли су 4. новембра ЈП „Ковински комуналац“ и у разговору са директором Драгославом Јеремићем и његовим најближим сарадницима упознали се са стањем у највећем општинском ЈП, као и са плановима за наредни период.

Непосредни повод за обилазак била је донација Министарства за заштиту животне средине, општини Ковин донирано је почетком месеца наменско возило – нови камион смећар за потребе одношења смећа са читаве територије општине, из свих насељених места.

Директор Јеремић известио је руководство општине и шта је све набављено и урађено у протеклом периоду и какви су планови за реализацију до краја године. Тако, ЈП “Ковински Комуналац“ је из својих средстава набавио нови булдожер за потребе одржавања депонија, два камиона смећара и нови камион за подизање великих контејнера. До краја календарске године биће завршено асфалтирање пролаза/стаза у оквиру ковинског гробља, као и асфалтирање простора Зелене пијаце у Ковину,

Поред свих  улагања у основна средства, редовна су текућа одржавања свих објеката који су дати „Комуналцу“ на коришћење и управљање. Предузеће је солвентно, плате су редовне и сви задаци се решавају у најкраћем могућем року, речено је још у разговору са руководством Општине.

 

Фото: ЈП „Ковински комуналац“