ИЗ ОПШТИНЕ

„ПОРТРЕТ КОВИНА“ И ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „БЕЋАРА“

У организацији Центра за културу Ковин и Туристичке организације општине Ковин, љубитеље фотографије и музичког стваралашта следеће седмице очекује дупли програм, као најлепши увод у празнична сусретања и дружења која нас тек очекују: у среду, 14. децембра од 19.00 часова у галерији ће бити отворена изложба фотографија „Портрет Ковина 2022“, настала током славе Ковина, 26. јула, а потом ће годишњи концерт верној публици одржати „Ковински бећари“. Организатори позивају све заинтересоване суграђане да присуствују овим догађајима јер то је  још једна „прича о свима нама“.  

 

О изложби

Eкипа професионалних фотографа ReFoto студија и школе фотографије у саставуМина Петровић, Немања Живковић и Милан Живковић), опремљена најмодернијим Nikon фотоапаратима, најбољом Profoto расветом и најквалитетнијим Epson штампачима , 26. јула 2022.  снимала је портрете свих заинтересованих Kовинаца и гостију нашег града.

Снимљене фотографије одштампане су и по једна копија одмах је поклоњена свакој снимљеној особи. Током следеће две недеље снимљене фотографије Kовинци су посматрали на електронском билборду а сада имају прилику да у галерији Центра за културу погледају финалну изложбу.

Поставка је изведена према свим принципима Epson Digigraphie поступка штампе која гарантује трајност изложених фотографија од минимално 200 година. Након завршетка изложбе фотографије остају у kовинском Архиву фотографије као својеврсно историјско сведочанство о Ковинској слави 2022. Надамо се да ће се ова акција наставити и следеће године и прерасти у традиционалну манифестацију са циљем да сачува портрете наших Kовинаца, поручили су уз позивницу из Центра за културу Ковин.