ИЗ ОПШТИНЕ

РЕНОВИРАЊЕ ОБЈЕКАТА У КРУГУ КОВИНСКЕ БОЛНИЦЕ

„У психијатријској установи која следеће године бележи век постојања, интензивно се ради на прилагођавању инфраструктуре у складу са највишим стандардима. Врши се стално реновирање и адаптирање застарелих објеката које је великим делом до сада и реализовано, чиме су омогућени бољи услови за боравак и лечење пацијената, као и рад стручног особља.“ поручила је др Јованка Петровић, в. д. директора СБПБ ,,Ковин“.

У току је обнављање спољне фасаде на згради, површине 1.934 метара квадратних, у којој се налазе Тријажно-пријемни одсек, Одељење за непсихотичне поремећаје и гранична стања, Дневна болница и Одсек за централно-психосоцијалну, радну и физикалну рехабилитацију. Инвестиција вреди 21.598.278,99 динара, а новац је уложила установа из сопствених средстава.

Завршени су радови на санацији спољне фасаде на згради у којој се налазе два женска одељења – Одељење за интензивни третман психотичних поремећаја, а други је за продужени третман психотичних поремећаја. Укупна вредност инвестиције је 21.034.833,96 динара, а новац је обезбеђен такође из сопствених средстава болнице.

Комплетно су реновирани и санитарни чворови и купатила на Одељењу за лечење болести зависности. То је урађено захваљујући донацији хуманитарне организације ,,Лајфлајн“ из Чикага, чији је покровитељ Фонд Њ. К. В. Принцеза Катарина, која континуирано пружа помоћ и подршку болници. Укупна вредност те адаптације износила је 5.068.007,34 динара, додаје се још у саопштењу из СБПБ „Ковин“.

Фото: К.Б, пр служба СБПБ „Ковин“