ИЗ ОПШТИНЕ

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2023: ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ

У сарадњи са свим школама и предшколском установом, са Црвеним крстом Ковин, уз подршку Центра за културу, Библиотеке „Вук Караџић“ и ове године биће реализоване активности на локалном нивоу у оквиру традиционалне манифестације посвећене правима и одрастању најмлађих – Дечје недеље која се реализује у првој недељи октобра.

Мото овогодишње националне манифестације чији је покровитељ Министарство за бригу о породици и демографију је „Велико срце деце Србије“.

Централно обележавање на локалном нивоу одржаће се у четвртак, 5. октобра, када се реализује „Трка за срећније детињство“ у којој учествују деца из свих школа са територије општине, као и предшколци. Реализатор је Црвени крст Ковин, уз подршку ОУ Ковин и под покровитељством председнице општине, Сање Петровић. Средства за обележавање манифестације обезбеђена су буџетом општине Ковин за 2023. годину.

 

У понедељак, 2. октобра, првог дана Дечје недеље, када се спроводи медијска промоција програма, објавићемо активности сваке школе појединачно, као и установа и организација које су укључене у манифестацију.

Свима желимо успешну и радосну Дечју недељу 2023!