ИЗ ОПШТИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ОПШТИНЕ КОВИН

Поводом Дана општине Ковин, 4. октобра, централна церемонија је у 12.00 сати, када ће  представници локалне самоуправе, предузећа, установа и организација положити цвеће крај спомен-обележја палим борцима у 2. светском рату и на споменик руском пилоту Николају Ускову и тиме одати пошту онима који су дали животе за слободу данашњих генерација.

Званични програм 4. октобра почеће нешто раније, од 11.00 на платоу у центру испред Дома културе, традиционалним “Банатским фруштуком“(дегустација домаће хране и пића) у организацији Актива жена Прве МЗ Ковин.

У предвечерје празника, у уторак, 3. октобра од 19.00, у галерији Центра за културу свечано ће бити отворен 37. октобарски ликовни салон уз доделу признања овогодишњим лауреатима (у наставку текста преузмите каталог 37. салона)

Каталог 37. октобарског ликовног салона 2023.

У склопу обележавања Дана општине Ковин, а и имајући у виду да је у току Дечја недеља,  5. октобра (четвртак) одржаће се традиционална „Трка за срећније детињство“ у којој учествују деца из свих основних школа са територије општине, као и из ПУ „Наша радост“ Ковин, у организацији Црвеног крста Ковин и Општинске управе – Одељења за друштвене делатности.

У суботу, 7. октобра, Спортски савез општине Ковин организује Трку задовољства и Трку на 5 километара, под покровитељством Општине, а у сарадњи са Туристичком организацијом и Црвеним крстом.

Празнична недеља биће употпуњена и посебним програмом у биоскопу: од 03. до 06 октобра биће приказани филмови у оквиру „Арт феста“, фестивала филма о уметности.