ИЗ ОПШТИНЕ

КОРИСНИЦИ „ЛАСТЕ“ НА ЗЛАТИБОРУ ЗАХВАЉУЈУЋИ ДОНАЦИЈИ КОМПАНИЈЕ „WEST“

Сарадња различитих организација у оквиру локалне заједнице увек је добра, поготово када друштвено одговорне компаније, попут ковинског Westa, препознају коме и на који начин треба пружити финансијску подршку ради реализације програма у области социјалне заштите, културе, спорта..

Овога пута, захваљујући томе, корисници Установе за пружање дневних услуга социјалне заштите „Ласта“ Ковин, наши млади суграђани са сметњама у развоју, имали су незаборавну тродневну екскурзију крајем септембра. Ево како су је доживели:

„Наша екскурзија је  била права авантура. На путу до Златибора имали смо прилику да посетимо манастир Ваведење у Овчарско-кабларској клисури. Пут смо наставили до етно комплекса Сирогојно, јединствено „Старо село“ Сирогојно је музеј на отвореном. Овај музеј верно представља времеплов,  у ком смо могли да видимо простор за живот какав су људи некада живели. Нашем уживању није било краја, сваки дан је носио авантуру за себе. Тако је тематски парк „Еl Paso City“, каубојски град који је верна реплика типичног града дивљег запада из 19. века нас научио новим појмовима, и одговорио на питања шта значе речи „Каубој“ и „Дивљи запад“ и био нам је посебна занимација и уживање. Планину Златибор краси Торник, њен највиши врх који нас је чекао и који смо храбро освојили возећи се Златном Гондолом. Вожња најдужом Гондолом било је употпуњено панорамским разгледањем, из једног другачијег угла смо могли да осмотримо природне лепоте овог дивног краја. Шетње, дружење и уживање у чистом ваздуху само су употпунили наш боравак на планини.

Млађи или старији, брзи или спори, сви смо створили успомене за памћење. На лицима корисника могли смо да приметимо срећу, задовољство и радост, а то су чар и идеја водиља целокупне организације око које смо се потрудили. На овој сјајној златиборској авантури можемо да захвалимо компанији из Ковина која нам је донирала средства за реализацију ове екскурзије. Осмех на лицима наших корисника је наша највиша планина коју освајамо свакога дана, додају на крају из „Ласте“, уз фотографије.

Фото: тим Установе „Ласта“ Ковин

           (Више фотографија на сајту установе, на https://lastakovin.rs/)